Espoon seurakunnilta 20 000 euroa katastrofiapua Tansaniaan tulvien uhreille

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 20 000 euroa katastofiapua Tansaniaan, jossa rankkasateet ja tulvat ovat ajaneet 10 000 ihmistä kodeistaan. Apu toimitetaan perille Suomen Lähetysseuran kautta.

Eteläisessä Tansaniassa Kilwan alueella tammikuun lopulla alkaneet rankkasateet ovat aiheuttaneet pahoja tulvia, jotka ovat pakottaneet lähes 10 000 ihmistä lähtemään kodeistaan. Espoon seurakuntien tuki menee ruoka-apuun ja psykososiaaliseen tukeen Suomen Lähetysseuran paikallisen kumppanin TCRS:n (Tanganyika Christian Refugee Service) kautta. TCRS on jo jakanut alueella hätäapua yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa. Avustuksella on myös tarkoitus kohentaa alueen katastrofivalmiutta ja kasvattaa osaamista tulevien katastrofien varalta.

Espoon seurakunnat ovat varanneet 80 000 euroa katastrofiapuun tälle vuodelle. Nyt myönnetty 20 000 euron tuki on ensimmäinen tukipäätös tänä vuonna. Espoon seurakuntien avustuksella katetaan lähes puolet Lähetysseuran katastrofirahastosta Tansaniaan myönnetystä 50 000 euron tuesta. Avun piirissä on noin 2700 ihmistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *