Adventti ja Itsenäisyys

Pieni joulukuusi on kaivettu esille ja se on jo koottu ja purettu monta kertaa 5-vuotiaan lapsenlapsen toimesta. Kipsi on poistettu ja käsi paranemaan päin. Monet tutut joululaulut tuntuvat kajahtavan ilmoille, uudestaan ja uudestaan. Ilmassa on aistittavissa selvää joulun odotusta. Niin, adventti on miltei ovella.

Joulun odotuksissa on myös jo miehen ikään ennättänyt, puolittain lohjalainen Martti Ojares, joka pohti syksyn kynnyksellä saamaansa haastetta aloittaaTV7:ssa uudelleen pienen tauon jälkeen pyhäpäivien jumalanpalvelukset ilman yleisöä. Voisiko tehdä 60 osiota, jopa tyhjälle salille? Valtakunnallisen Taivas TV7:n toimitusjohtajana vastuu päätöksestä painoi hartioita ja sydäntä. Lopulta tehtiin päätös haastaa katsojat mukaan. Tavoitteeksi asetettiin 30.000€ eli 500€/ohjelma. Vastauksena saatu pienenpienistä noroista kertynyt runsaskätinen n. 40.000€ jäi odottamaan käytännön toteutuksia. Kanava päätti pyrkiä aloittamaan virtuaalilähetykset 29.11.2020 ja toteuttaa loput osiot seuraavan vuoden aikana.

Martille jo tutuksi tullut Lohjan TV7-tiimi sai pikaisen haasteen, johon saimme innolla vastata. Päätettiin, että 1. ja 2. adventin lähetykset toteutetaan Lohjan TV7-tiimin toimesta. Niin sitten hihat käärittiin ja ryhdyttiin toimeen. Tilaisuuksien tallentamisen hoiti Juha-Matti Tapio Verkkotelakka Oy:stä  yhdessä  oman tiimimme kanssa.  Seurakunnalta saimme upean Karjalohjan kirkon käyttöömme. Jopa Karjalohjan kirkon aiempi kirkkoherra Heikki Linnavirta lähti innolla mukaan, joten pappikin saatiin paikalle. Aikoinaan hän kantoi kortensa kekoon palaneen kirkon jälleenrakentamiseksi, ja vieläkin tuntuu kiitollisuus pyrkivän pintaan seurakuntalaisten yhteisistä ponnistuksista.

Kuvausten ”kuivaharjoituksissa” oli hienoa saada kuunnella selviytymisen kokemuksen syvällä rintaäänellä hänen kertovan, miksi päätyjen yläosassa on ovia, vaikkeivät ne johda minnekään, ja miksi pitkien tukkien on oltava sivuseinällä… Oman mausteensa kertomukseen toi myös Sirkka Myllys suntion roolissaan.

”Mitä Heikki tahdot sanoa lukijalle ajatuksistasi tänä päivänä tässä salaman 1970 sytyttämän hiiltyneen raunion ja 1990-luvulla kunnostetun kirkon ääreltä?”  ”Yhdessä saimme Jumalan ihmeen. Raunioista rakentui komea ja toimiva kirkko. Turvallinen paikka puhua Jeesuksesta. Olen kiitollinen karjalohjalaisista ja kivikirkosta.”

On hienoa, jos sinulla lukija on mahdollisuus osallistua kotikirkossasi joulun odotukseen adventtina.

On kuitenkin monia, jotka empivät näin korona-aikana yhteistä kokoontumista, vaikka turvallisuusohjeita noudatettaisiinkin. Nyt sinulla on mahdollisuus 1. adventtina 29.11 ja 2. adventtina, itsenäisyyspäivänä 6.12 klo 10 istahtaa läheisesi kanssa tai yksin kotisohvasi pehmeyteen ja hiljentyä adventin sanoman äärelle. Kotona saat myös vapaasti laulaa muiden mukana.


Tapaamisiin virtuaalisesti Lohjalla Karjalohjan kirkolla, kaapelikanava 65 Lohjalla ja netissä www.tv7.fi

Raimo Rissanen, Lohjan TV7 tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *